2015. május 21., csütörtök

Új lakók, kert és gyöngyözés

Szép lassan sikerül magunkat utolérni a munkákkal. Sajnos a saját nevelésű paprika és paradicsom palánta nem sikerült az idén, de ettől függetlenül nem vagyok elkeseredve. Azt gondolom, hogy tudom hol rontottuk el a dolgot így jövőre már jobban fog sikerülni. 

Íme a paradicsom ültetvény egy része. A kép bal oldalán a saját nevelésünk. Talán paradicsomfa, de nem biztos, mert a Jani féle címkézés nem jött be. Jövőre ezen is változtatni kell.


A homokágy bejönni látszik Bár a retek nagyon hiányosan kelt ki, de az majd a hétvégén egy újabb adag elültetésével pótolom. A sárgarépa viszont lassan keleget. Nem is értem egyszerre lett ültetve, egy féle mégsem kel egyszerre.


Káposztafélék, karalábé és zeller. Mind saját. Mondjuk a zeller annyira kicsi, hogy alig venni észre. Remélem azért lesz belőle valami.


A locsolás folyamatos.


Hagymák. Lila, fehér, sima, sonka, gyöngy. Szépen fejlődnek.


Borsó és bab. Ezekkel nem vagyok megelégedve. Pedig ezeket is locsoljuk folyamatosan. Nem tudom mi lehet a baj. Remény még van, hogy csak lesz belőle valami. 


Tök, sárga és zöld cukkini.


Krumpli. Kétféle lila és "sima". Szerintem nagyon szép. :)


Paradicsom másik szemszögből.


Hagyma mellett az uborka. És szünetel a locsolás. :)


Na itt aztán látszik, hogy mennyire kicsik a zeller palántáim. Apukám mindig azt mondta, hogy a zeller magot már januárban el kell vetni. jövőre így teszünk, mert tényleg nagyon lassan nő.


Íme az új lakók. 60-an vannak. Nagyon szépen fejlődnek. Tegnap már a kifutóra is ki voltak engedve. 4 hetesek. :)




És hogy valami kreatív dolgot is hozzak. Két hétvége alatt készült ez a szett. Nekem nagyon tetszik, más színből is el fogom készíteni. 





Kicsit fénykép dúsra sikeredett ez a bejegyzés. Remélem, hogy azért a végére lehetett jutni. :o)

Köszönöm, hogy meglátogattál :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése